Főoldal Eszközök és megoldások Termékek
Felhasználási javaslatok
Partnerek Elérhetőségek  
  Területek:
Kategóriák:
Biztonságtechnika
Ajtó csukás
Tűzvédelem
Ajtó- és Kapuhajtás »
Csillapítás
Tűzgátló ajtó és kapuhajtások
Gázrugó
Felvonó
Személyemelő
Kisteherfelvonó
Mozgólépcső és mozgójárda
Felvonó alkatrészek
Mágnesek
Tolóajtó mozgatás
Tisztatér és zsilip technika
DWG letöltések

Feliratkozás hírlevélre
E-Mail:

Friss hírek:
Az SJEC hivatalos magyarországi viszonteladója lettünk

Mozgólépcső, mozgójárda és felvonó újdonságok

Tovább »»
Cégünk legújabb terméke az LZR Biztonsági szenzor
Tovább »»
GANSER Lépcsőliftek

Lécsőliftek standard és egyedi kivitelben egyaránt

Tovább »»
 

A DICTATOR Technik nagy választékkal rendelkezik·DICTATOR hajtásokból, fél-automata hajtásoktól kezdve (kézzel nyitható, irányított zárás a DICTAMAT ajtózárral) a teljesen automata mikroprocesszoros hajtásokig (zsanérozott és tolóajtókhoz, tűzvédelmi ajtókhoz is).

A DICTATOR széleskörű termékskálája ellenére lehetetlen minden berendezés számára alkalmas standard megoldást biztosítani. Gyakran az ajtóknak, ablakoknak és multimédiás berendezéseknek nem csak mozgathatónak kell lennie, de meg kell felelniük esztétikai követelményeknek és építészeti elgondolásoknak is.

A sokéves tapasztalatnak köszönhetően a DICTATOR szokatlan berendezéseknek és szigorú előírásoknak megfelelő előrendelt ajtó megoldásokat·tervez és fejleszt. Vagy egy standard egység megváltoztatásával, vagy egy teljesen megrendelésre készülő egység gyártásával.

A·továbbiakban néhány példát láthat egyedi tervezéseink közül.

Technikai adatok

Ajtó méretek

0,5 m - 93 m (pillanatnyilag a legnagyobb)

Mozgó alkotórészek

Zsanérozott, harmonika, toló, teleszkópos ajtók, ablakok, fal/homlokzati elemek, multimédiás berendezések

Motor

Közvetlen áram, három-fázisú áram, robbanás-biztos

Vezérlő rendszerek

Egyszerű elektromos vezérlő rendszerektől az SPS- vezérlő

Rendszerig frekvencia átalakítóval, akkumulátorral is

Alkotórészek

Komplett hajtás rögzítő kiegészítőkkel, vezérlőrendszer (felszerelés igényelhető)


93 m-es kapu60, 80 és 93 m-es tűzvédelmi teleszkópos toló ajtók

A tűzvédelmi teleszkópos tolóajtók speciális tervezése 4 alkalommal is hasznosnak bizonyult Spanyolországban. A tűzvédelmi ajtókat a Madridi repülőtéren, a Corte Ingles és Pryca bevásárló központokban helyezték el. Az ajtókat reggel nyitják ki és este zárják. Ezen ajtók használatával nincs szükség tűzfalakra, amelyek korlátoznák a nappali hozzáférést. A repülőtéri látogatók korlátozás nélkül mozoghatnak az üzletekben és repülőtéri várókban.


Részletes leírás

A tűzvédelmi tolóajtó a központi nyitású. Az ajtó minden oldala maximum 6 változtatható szélességű szárnyakból áll, mindegyik legfeljebb 10 méter szélességű. Az egész ajtórendszert a mennyezeten vezetősínek követik. A padlón az ajtószárnyak részére kb. 30 mm széles irányító horony van. Az ajtót reggel nyitják és este zárják. A nyitás/zárás/megállás parancsokkal működik. Egy biztonsági készüléket csatlakoztatnak hozzá, amikor bezáródik. Amikor a biztonsági készülék jelet küld, az ajtónak 10 cm-en belül meg kell állnia. Tűz esetén az ajtó azonnal bezáródik (egy központi érzékelő irányítja). Habár vészjelzés esetén az ajtónak garantáltan azonnal meg kell állnia, ha a biztonsági készüléktől jelzést kap. Miután a biztonsági készülék kikapcsolt, az ajtó magától bezáródik (az idő beállítható).

Megoldás

Az ajtó mindkét oldalát váltakozó áramú motor működteti. Az erőátvitel·speciális függesztésű lánc segítségével történik, amely a vonóelem befogását megakadályozza. A teleszkópszárnyak mozgása szinkronizált. Mindkét motor fordulatszám szabályozása SPS vezérléssel működtetett frekvencia váltó segítségével történik. Ezáltal lehetséges·az ügyfélkívánságokhoz történő optimális igazodás. Az SPS vezérlés segítségével további menetváltoztatások problémamentesen eszközölhetők.·

A tűzvédelmi funkciókat az akkumulátor biztosítja.·Két·példában ezt az ügyfél állította fel, a másik két esetben a DICTATOR szolgáltatta a vezérlő rendszerrel együtt.


Üveg építőelemkbőlÉles hajlásszögű vízszintes sectional ajtók


A tokiói Hermes épület homlokzata külön-külön felfüggesztett üvegtömbökből áll, amelyeket direkt úgy terveztek, hogy azt a benyomást tegyék, mint a szélben mozgó bambusz. Renzo Piano építész (Centre Pompidou/Paris, Daimler City/Berlin) ötletét a garázs bejárati ajtaján is alkalmazta. Ugyanilyen üvegtömbökből készült és kívülről nem lehet ajtónak nézni.


Részletes leírás

A vízszintes sectional ajtó 8 elemből áll, amelyek összsúlya 2 tonna. A 8 elemnek 90°-os szögben kell elhajlania 300 mm-es rádiuszon belül. Egy ilyen nehéz ajtót csak lánc segítségével lehet működtetni, amelyet a hajlat körül kell irányítani. Az ajtó gyártójával szoros együttműködésre volt szükség, ugyanis a termék még messze állt a gyártásától és nagyon kevés idő állt rendelkezésre a termék kifejlesztésére.


Megoldás

Az ajtó 8 elemét egy három-fázisú váltakozó áramú motor frekvencia-átalakítóval működteti. Az energiaátadást egy lánc végzi el. A láncot egy műanyag bélésű alumínium sín vezeti. A hajlatban a lánc speciális műanyag görgőkön halad keresztül. A láncot az ajtóhoz csatlakoztató rögzítő tartóknak rugalmas a kapcsolódásuk, hogy ellensúlyozhassák a távolságból adódó különbségeket. Az ajtó elemei speciális fogasokon mozognak (egy fogas/egy elem). A DICTATOR szolgáltatta az ajtómeghajtást a láncos vezérlőrendszerrel és fogasokkal együtt.További egyedi megoldások áttekintése

DICTATOR egyedi megoldásokkal a legkülönfélébb területeken találkozhat. Kérjen részletes tájékoztatást vagy kérdezze meg az egyedi megoldást az Ön problémájára.

Példák:

-·A Dubai-ban készült 6 elemből álló tolóajtó
-
Multimédiás esettanulmány, előadói színház AKV-ban, Mainz-i szeminárium

 

DICTALIFT Kft.  H-1145 Budapest, Columbus utca 41.  Tel/Fax:+36 1 273 05 40, +36 1 223 06 75     email: info@dictalift.hu