Főoldal Eszközök és megoldások
Termékek
Felhasználási javaslatok Partnerek Elérhetőségek  
  Területek:
Kategóriák:
Biztonságtechnika
Ajtó csukás
Tűzvédelem
Ajtó- és Kapuhajtás »
Egyen Áramú hajtások
Váltakozó áramú hajtások
Csillapítás
Tűzgátló ajtó és kapuhajtások
Gázrugó
Felvonó
Személyemelő
Kisteherfelvonó
Mozgólépcső és mozgójárda
Felvonó alkatrészek
Mágnesek
Tolóajtó mozgatás
Tisztatér és zsilip technika
DWG letöltések

Feliratkozás hírlevélre
E-Mail:

Friss hírek:
Az SJEC hivatalos magyarországi viszonteladója lettünk

Mozgólépcső, mozgójárda és felvonó újdonságok

Tovább »»
Cégünk legújabb terméke az LZR Biztonsági szenzor
Tovább »»
GANSER Lépcsőliftek

Lécsőliftek standard és egyedi kivitelben egyaránt

Tovább »»
 

DICTATOR Ajtóhajtások – toló és zsanérozott ajtókhoz


A DICTATOR évtizedek óta ajtó hajtások tervezésére és gyártására szakosodik, főleg a kereskedelmi és ipari szektorban.

A következő oldalakon található táblázatok segítségével kiválaszthatja a megfelelő ajtóhajtást az Ön ajtaja számára. Ráadásul nagy választékkal szolgálunk tűzvédelmi ajtók hajtásaiból is.


A DICTATOR ajánlata:

  • automata ajtók hajtásai
  • nagy választék áll rendelkezésre moduláris, tehát nagyon rugalmas ajtóhajtásokból, amelyek speciális követelményekhez is igazíthatóak
  • egyedi ajtókezelők szokatlan berendezésekhez és szigorú előírásokhoz, mint például multimédiás vezérlések, ablak-homlokzatok (párkány), homlokzati elemek, hatalmas ajtók, stb.
  • a felszerelés megkönnyítése és az erre rászánt idő csökkentése érdekében a CAD használata (nagyon fontos szűkös tér esetében)
  • széleskörű tanácsadó szolgáltatás, (kérésre) felszerelés, karbantartás, javítás, gyakorlati szemináriumok.


Technikai adatok

DC ajtó hajtások integrált jeladóval

DC ajtó hajtások külön végállás kapcsolóval

Háromfázisú-áram (AC) ajtó hajtások integrált jeladóval

Háromfázisú-áram (AC) ajtó hajtások külön végállás kapcsolóval

Egyedi tervezésű ajtóhajtások

A DICTATOR TECHNIK különféle ajtóhajtások standard programját kínálja az Ön ajtói automatizálásához.

Ráadásul egyedi tervezéssel is szolgálunk, például nagy és nehéz ajtókhoz, multimédiás berendezésekhez, ablak-homlokzatokhoz, homlokzati elemek esetében, amelyek kevés hellyel rendelkeznek a kezelő elhelyezésére, illetve komplex követelményeknek eleget tevő ajtókezelőkhöz. Egyedi tervezést igénylő ügyfeleink között szerepelt a Corte Ingles (spanyolországi bevásárló központ), a madridi repülőtér, Tókióban épülő Hermes .


1. Tolóajtók hajtásai

A DICTATOR DICTAMAT tolóajtókhoz való ajtóhajtásokat nagyon sokféle berendezésben használják, habár főleg a kereskedelmi és ipari szektorban, többek között a hűtött helységekben: hogy biztosan lezárja a hűtött helységet az ajtó, az ajtót zárt helyzetben süllyeszteni kell, és néha oldalt el kell mozdítani az ajtónyílás irányában. Ezen okból az ajtókezelőnek sokkal nagyobb erőre van szüksége kezdetben. De csökkenteni kell ezt az erőt, amint az ajtót kiemelték a süllyesztékből.

A DICTATOR termékskála különböző ajtó méretekhez és súlyokhoz kínál DICTAMAT ajtóhajtásokat, integrált helyzet vezérléssel vagy külön végállás kapcsolóval. Az ajtóhajtástól az ajtóig terjedő energia átadásra sokféle lehetőség van: forgó acél tengely, acél kötél, fogasszíj vagy lánc.

Veszélyes helységek számára a DICTATOR robbanás-biztos három-fázisú-áram hajtásokat kínál. Aszerint, hogy a kívánt védelem mértékére és a vezérlő rendszer elhelyezésére vonatkozó információra (a veszélyes területen belül vagy kívűl)van szükségünk.

Az egyenáramú (DC) DC-21 sorozatból való ajtókezelőket moduláris rendszernek tervezték. Mindegyik egy központi modulhoz kapcsolódik: a sebesség modulhoz. Ehhez a részhez rögzítettek a különböző DC motorok. A vezértárcsát az energia közvetítés módja határozza meg: vagy acél kötél, fogas öv vagy lánc. Továbbá a helyzetvezérlő rendszer csatlakoztatható a központi modulhoz.

Ez a moduláris rendszer több előnnyel jár:

  • A modulok egyéni kombinációja lehetővé teszi, hogy az ajtóhajtások feleljenek meg a különböző ajtók követelményeinek – még telephelyen belül is (csapatunk az ajtóhajtás erejét növelni tudja egy további sebességváltó hozzáadásával).
  • A moduláris rendszer leegyszerűsíti a felszerelést, javítást és karbantartást, mivel minden egyes modult gond nélkül lehet cserélni.
  • Rövid átfutási idő még speciális követelményeknek eleget tevő ajtó vezérlők esetében is.
  • A moduláris rendszer mindegyik ajtókezelője hasonló, éppen ezért gyorsan és könnyen kezelhetőek, még akkor is, ha különböző meghajtásokat használ a moduláris rendszerből.

A következő oldalakon lévő összefoglaló segít Önnek, hogy a megfelelő ajtóhajtást válassza ki berendezéséhez. Vagy kérje tanácsainkat!

A legtöbb DICTAMAT ajtómeghajtást a SQUARE típusú vezérlő rendszer működtet. A SQUARE vezérlő rendszerek sajátossága a szinte azonos kezelés, csatlakozási kialakítás és beosztás, függetlenül a kapcsolt motor típusától.


2. Zsanérozott és harmonikaajtók hajtása

A zsanérozott és harmonikaajtókhoz való DICTATOR ajtóhatásokat főleg a kereskedelmi és ipari szektorban használják. Néhány ajtókezelő az ajtót 180°-osra nyitja ki. Robbanás-biztos követelményeknek megfelelően a DICTATOR egy speciális légnyomásos ajtókezelővel szolgál.

Zsanérozott ajtók részére egyedi tervezést kínál, például nagy és nehéz zsanérozott ajtókhoz.

 

12Következő »

Teleszkópos ellendarab csillapítással

DICTATOR ajtótartó mágnesekhez tartozó, csillapítással ellátott mágnes ellendarabok.

 
Tartómágnes műanyagtokban

A műanyag tokban elhelyezett tartó mágnes falfelületre történő szerelés céljából lett fejlesztve. A tartó mágnes kioldását a műanyag tokon elhelyezett kapcsoló végzi.

 
Robbanásbiztos elektromágnes

A DICTATOR robbanásbiztos elektromágnesei a német VdS által bevizsgált és engedélyezett ajtórögzítő berendezés. A nálunk kapható elektromágnesek megfelelnek mindazon követelményeknek, amely a robbanásbiztos terekben az ajtók rögzítése számára előírt.

 
Tartómágnes forgótengelycsappal

Padlón, falon vagy plafonon való flexibilis rögzíthetőségének köszönhetően nem okoz problémát a tűzgátló ajtók működtetése a forgótengelycsappal ellátott DICTATOR tartó mágnesnek.

 
Három pólusos nagy teherbírású mágnes

A DICTATOR nagy teherbírású hárompólusú elektromágnese akár 5000N tartóerővel is képes feladatát ellátni. A nagy tartóerőnek köszönhetően csarnokok ipari méretű kapuinak nyitva és zárva tartása megoldható a hárompólusos elektromágnessel.

 
Tápegységek
 
DICTATOR végálláscsillapító

Toló- és forgómozgások csillapítását végzik. A relatív hosszú lökésszakasz segítségével biztosítják az elegendő biztonsági távolságot. A végállás csillapítók egyoldali (EDH) vagy kétoldali (ZDH) dugattyúrúddal vannak ellátva.

 
  Mechanikus időzítő

Tolóajtók mechanikus úton történő késleltetett csukásához lett kifejlesztve a DICTATOR Mechanikus időzítő. A hidraulikus késleltetésnek köszönhetően szabályozható a záródási sebesség 25-55 másodperc között.

 
DICTAMAT 50

Tökéletes megoldás, olyan tolóajtók csukásához, visszahúzásához, ahol a zárást mechanikus módon, elektromos áram nélkül kívánjuk megoldani. Kis helyeken, ahol fontos az igényes, minőségi kialakítás a tolóajtók, gardróbok számára. A testreszabhatóság érdekében három féle kivitelben gyártjuk.

 
SQUARE 940 vezérlés

DICTATOR AC-21 kapuhajtások számára készül a SQUARE 940 tolóajtóhajtás vezérlés. Megfelel az EN 12453 szabvány követelményeinek a gépi működtetésű ajtók biztonságát illetően.

 

12Következő »

 

DICTALIFT Kft.  H-1145 Budapest, Columbus utca 41.  Tel/Fax:+36 1 273 05 40, +36 1 223 06 75     email: info@dictalift.hu