Főoldal Eszközök és megoldások
Termékek
Felhasználási javaslatok Partnerek Elérhetőségek  
  Területek:
Kategóriák:
Biztonságtechnika
Ajtó csukás
Tűzvédelem
Ajtó- és Kapuhajtás »
Egyen Áramú hajtások
Váltakozó áramú hajtások
Csillapítás
Tűzgátló ajtó és kapuhajtások
Gázrugó
Felvonó
Személyemelő
Kisteherfelvonó
Mozgólépcső és mozgójárda
Felvonó alkatrészek
Mágnesek
Tolóajtó mozgatás
Tisztatér és zsilip technika
DWG letöltések

Feliratkozás hírlevélre
E-Mail:

Friss hírek:
Az SJEC hivatalos magyarországi viszonteladója lettünk

Mozgólépcső, mozgójárda és felvonó újdonságok

Tovább »»
Cégünk legújabb terméke az LZR Biztonsági szenzor
Tovább »»
GANSER Lépcsőliftek

Lécsőliftek standard és egyedi kivitelben egyaránt

Tovább »»
 

DICTATOR Ajtóhajtások – toló és zsanérozott ajtókhoz


A DICTATOR évtizedek óta ajtó hajtások tervezésére és gyártására szakosodik, főleg a kereskedelmi és ipari szektorban.

A következő oldalakon található táblázatok segítségével kiválaszthatja a megfelelő ajtóhajtást az Ön ajtaja számára. Ráadásul nagy választékkal szolgálunk tűzvédelmi ajtók hajtásaiból is.


A DICTATOR ajánlata:

  • automata ajtók hajtásai
  • nagy választék áll rendelkezésre moduláris, tehát nagyon rugalmas ajtóhajtásokból, amelyek speciális követelményekhez is igazíthatóak
  • egyedi ajtókezelők szokatlan berendezésekhez és szigorú előírásokhoz, mint például multimédiás vezérlések, ablak-homlokzatok (párkány), homlokzati elemek, hatalmas ajtók, stb.
  • a felszerelés megkönnyítése és az erre rászánt idő csökkentése érdekében a CAD használata (nagyon fontos szűkös tér esetében)
  • széleskörű tanácsadó szolgáltatás, (kérésre) felszerelés, karbantartás, javítás, gyakorlati szemináriumok.


Technikai adatok

DC ajtó hajtások integrált jeladóval

DC ajtó hajtások külön végállás kapcsolóval

Háromfázisú-áram (AC) ajtó hajtások integrált jeladóval

Háromfázisú-áram (AC) ajtó hajtások külön végállás kapcsolóval

Egyedi tervezésű ajtóhajtások

A DICTATOR TECHNIK különféle ajtóhajtások standard programját kínálja az Ön ajtói automatizálásához.

Ráadásul egyedi tervezéssel is szolgálunk, például nagy és nehéz ajtókhoz, multimédiás berendezésekhez, ablak-homlokzatokhoz, homlokzati elemek esetében, amelyek kevés hellyel rendelkeznek a kezelő elhelyezésére, illetve komplex követelményeknek eleget tevő ajtókezelőkhöz. Egyedi tervezést igénylő ügyfeleink között szerepelt a Corte Ingles (spanyolországi bevásárló központ), a madridi repülőtér, Tókióban épülő Hermes .


1. Tolóajtók hajtásai

A DICTATOR DICTAMAT tolóajtókhoz való ajtóhajtásokat nagyon sokféle berendezésben használják, habár főleg a kereskedelmi és ipari szektorban, többek között a hűtött helységekben: hogy biztosan lezárja a hűtött helységet az ajtó, az ajtót zárt helyzetben süllyeszteni kell, és néha oldalt el kell mozdítani az ajtónyílás irányában. Ezen okból az ajtókezelőnek sokkal nagyobb erőre van szüksége kezdetben. De csökkenteni kell ezt az erőt, amint az ajtót kiemelték a süllyesztékből.

A DICTATOR termékskála különböző ajtó méretekhez és súlyokhoz kínál DICTAMAT ajtóhajtásokat, integrált helyzet vezérléssel vagy külön végállás kapcsolóval. Az ajtóhajtástól az ajtóig terjedő energia átadásra sokféle lehetőség van: forgó acél tengely, acél kötél, fogasszíj vagy lánc.

Veszélyes helységek számára a DICTATOR robbanás-biztos három-fázisú-áram hajtásokat kínál. Aszerint, hogy a kívánt védelem mértékére és a vezérlő rendszer elhelyezésére vonatkozó információra (a veszélyes területen belül vagy kívűl)van szükségünk.

Az egyenáramú (DC) DC-21 sorozatból való ajtókezelőket moduláris rendszernek tervezték. Mindegyik egy központi modulhoz kapcsolódik: a sebesség modulhoz. Ehhez a részhez rögzítettek a különböző DC motorok. A vezértárcsát az energia közvetítés módja határozza meg: vagy acél kötél, fogas öv vagy lánc. Továbbá a helyzetvezérlő rendszer csatlakoztatható a központi modulhoz.

Ez a moduláris rendszer több előnnyel jár:

  • A modulok egyéni kombinációja lehetővé teszi, hogy az ajtóhajtások feleljenek meg a különböző ajtók követelményeinek – még telephelyen belül is (csapatunk az ajtóhajtás erejét növelni tudja egy további sebességváltó hozzáadásával).
  • A moduláris rendszer leegyszerűsíti a felszerelést, javítást és karbantartást, mivel minden egyes modult gond nélkül lehet cserélni.
  • Rövid átfutási idő még speciális követelményeknek eleget tevő ajtó vezérlők esetében is.
  • A moduláris rendszer mindegyik ajtókezelője hasonló, éppen ezért gyorsan és könnyen kezelhetőek, még akkor is, ha különböző meghajtásokat használ a moduláris rendszerből.

A következő oldalakon lévő összefoglaló segít Önnek, hogy a megfelelő ajtóhajtást válassza ki berendezéséhez. Vagy kérje tanácsainkat!

A legtöbb DICTAMAT ajtómeghajtást a SQUARE típusú vezérlő rendszer működtet. A SQUARE vezérlő rendszerek sajátossága a szinte azonos kezelés, csatlakozási kialakítás és beosztás, függetlenül a kapcsolt motor típusától.


2. Zsanérozott és harmonikaajtók hajtása

A zsanérozott és harmonikaajtókhoz való DICTATOR ajtóhatásokat főleg a kereskedelmi és ipari szektorban használják. Néhány ajtókezelő az ajtót 180°-osra nyitja ki. Robbanás-biztos követelményeknek megfelelően a DICTATOR egy speciális légnyomásos ajtókezelővel szolgál.

Zsanérozott ajtók részére egyedi tervezést kínál, például nagy és nehéz zsanérozott ajtókhoz.

 

« Előző12

DICTAMAT 204

A DICTAMAT 204 egy elektromechanikus, mikroprocesszor vezérlésű nyíló ajtóhajtás. Univerzálisan felszerelhető bármilyen nyíló ajtóra, melynek nyitását és zárását automatikusan szeretnénk kivitelezni.

 
E82 vezérlő rendszer

DC-21 tolóajtó hajtásokhoz

 
DICTAMAT 6000 ajtóhajtás egység

A DICTAMAT 6000 ajtóhajtás tűzvédelmi ajtók működtetésére. A kompakt kivitelnek köszönhetően közvetlenül csatlakoztatható a 230 V-os hálózatra. A nagy métertű (akár 7 méter hosszú) ajtókat 600 N nyitás irányú erővel képes mozgatni.

 
DC 21 sorozat

A DICTATOR DC 21 ajtóhajtás bevizsgált és engedélyezett eszköz, kifejezetten tűzgátló tolóajtók és –kapuk ipari és kisipari területen történő automatizálásához lett kifejlesztve. Nagy húzóerőre is (akár 1000 N) képes kis mérete ellenére. Könnyen felszerelhető a már meglévő tolóajtók mozgatására

 
AC-21 sorozat

A DICTAMAT 310-21 hajtást nagyméretű és tömegű forgókapuk mozgatására készült. A SQUARE 940 vezérléssel együtt megfelelnek az EN 12453. „Gépi működtetésű kapuk biztonsági használata” szabványra vonatkozó követelményeinek. Valamennyi készülék mechanikus fékszerkezettel van ellátva, amely biztosítja a szükséges megállási távolságot illetve beépített hő érzékelővel van ellátva, ami megvédi a túlhevüléstől.

 
Egyedi tervezésű DICTATOR hajtások

 
Tartó mágnes csatlakozó kapoccsal

A DICTATOR tartó mágneseket tűzvédelmi ajtók kitámasztó berendezéseiben alkalmazzák. Ezeket a tartómágmágneseket szikrakioldóval látták el, amelyhez párosul polaritás védelem a rongálódás elkerülése érdekében. Többféle kivitelben rendelhető a különböző tűzvédelmi igényeknek megfelelően.

 

 

« Előző12

 

DICTALIFT Kft.  H-1145 Budapest, Columbus utca 41.  Tel/Fax:+36 1 273 05 40, +36 1 223 06 75     email: info@dictalift.hu