Főoldal Eszközök és megoldások
Termékek
Felhasználási javaslatok Partnerek Elérhetőségek  
  Területek:
Kategóriák:
Biztonságtechnika
Ajtó csukás
Tűzvédelem
Ajtó- és Kapuhajtás »
Csillapítás
Tűzgátló ajtó és kapuhajtások
Gázrugó
Felvonó
Személyemelő
Kisteherfelvonó
Mozgólépcső és mozgójárda
Felvonó alkatrészek
Mágnesek
Tolóajtó mozgatás
Tisztatér és zsilip technika
DWG letöltések

Feliratkozás hírlevélre
E-Mail:

Friss hírek:
Az SJEC hivatalos magyarországi viszonteladója lettünk

Mozgólépcső, mozgójárda és felvonó újdonságok

Tovább »»
Cégünk legújabb terméke az LZR Biztonsági szenzor
Tovább »»
GANSER Lépcsőliftek

Lécsőliftek standard és egyedi kivitelben egyaránt

Tovább »»
 

DICTATOR tűzgátló ajtóhajtások – toló és zsanérozott ajtókhozA DICTATOR sok éves tapasztalata az ajtóhajtó egységek kifejlesztésével és gyártásával kapcsolatban hozzájárult ahhoz, hogy a DICTATOR tűzgátló ajtóhajtások szakértőjévé fejlődjön.

Egyetlen fő különbség van a normál és tűzvédelmi ajtóhajtások között: biztosítaniuk kell, hogy vészhelyzet esetén az ajtó mindig zárva maradjon, még áramkimaradás esetén is. Ezért Németországban kötelező egy mechanikus záró készülék. Más országok akkumulátort is engedélyeznek. Habár ez egy különleges vezérlő rendszert igényel, amely folyamatosan ellenőrzi az akkumulátor feltöltését és kapacitását. Különben fenn áll annak veszélye, hogy az akkumulátornak nem marad annyi kapacitása, hogy vész esetén bezárja az ajtót, ami így nyitva maradhat.


A DICTATOR az ajtóhajtások moduláris szerkezetű, standard programjával szolgál tűzvédelmi ajtók részére. A sokéves tapasztalat lehetővé teszi, hogy az említett ajtóhajtásokat tervezzünk és fejlesszünk szokatlan berendezések és szigorú követelményeknek megfelelően (robbanás biztos ajtók, hajlított fal elemek, nagyon nagy ajtók, stb.).

A következő oldalakon található táblázatok segíthetnek Önnek a megfelelő meghajtó egység kiválasztásában.


Technikai adatok

DC ajtó meghajtások beépített jeladóval

DC ajtómeghajtások különálló végállás kapcsolókkal

Háromfázisú motorok különálló végállás kapcsolókkal

Ellensúlyos zárással a telephelyen szolgálunk

Zárás beépített zárórugóval

Akkumulátoros (beépített töltő és kapacitásvezérlővel) zárás

Félautomata meghajtások a tűzvédelmi tolóajtók bezárásához


DICTATOR tűzvédelmi meghajtások


A DICTATOR TECHNIK fél vagy teljesen automata standard hajtóműveket kínál tűzvédelmi ajtók számára. Ráadásul tervezünk és fejlesztünk egyedi hajtóműveket, pl. nagyon nagy ajtók, ajtó- és ablak installációk számára, ahol nagyon kevés hely maradt a hajtásnak vagy tűzvédelmi
, robbanás biztos ajtókat, stb…

A motor erejét vagy egy 4 mm átmérőjű acél kötél (S), vagy egy fogasszíj (Z) vagy egy lánc (K) közvetíti. A forgó kötél / fogasszíj / lánc lehetővé teszi kétszárnyú ajtók mozgatását egyetlen hajtóművel és vezérlő rendszerrel.


A táblázatban említett hajtásokat és vezérlő rendszereket a továbbiakban részletezzük.


1. Teljesen automata ajtóhajtások tűzvédelmi tolóajtók részére


A teljesen automata DICTATOR DICTAMAT hajtásokat olyan ajtókon használják, amelyeket gyakran nyitnak és zárnak. Az ilyen ajtókat könnyen be lehet építeni a gyártás folyamatában, pl.: a tiszta helység vagy fűtött helység leválasztása, olyan területek között ahol a villás targoncák sűrűn közlekednek.

A DC-21 sorozatú egyenáramú (DC) ajtóvezérléseket moduláris rendszerként tervezték. Mindegyik egy központi modulhoz kapcsolódik: a sebesség modulhoz. Ehhez a részhez rögzítették a különböző DC motorokat. A vezértárcsát az energia közvetítés módja határozza meg: acél kötél, fogasszíj vagy lánc. Továbbá a helyzetvezérlést hozzá lehet csatlakoztatni a központi modulhoz.


Ez a moduláris rendszer sok fontos előnnyel jár:

  • a modulok egyedi kombinációja nagymértékben lehetővé teszi, hogy a hajtásokat a különböző ajtók követelményeihez igazítsák – még telephelyen belül is (csapatunk pl. egy további tápegység hozzáadásával növelheti az ajtó erejét)
  • a moduláris rendszer megkönnyíti a felszerelést, szolgáltatást és karbantartást, mivel minden modult gond nélkül ki lehet cserélni
  • rövid átfutási idő még a speciális követelményeknek megfelelő ajtóvezérléseknél is
  • a moduláris rendszer minden ajtóvezérlése hasonló, ezért gyorsan és könnyen meg lehet tanulni kezelésüket, még ha a moduláris rendszer különböző hajtásait is használja.


2. Félautomata ajtómeghajtások tűzvédelmi tolóajtók részére

Zárás

Ajtó szélessége

Félautomata tolóajtó meghajtások

Ellensúly

Zárórugó

6,5 m-ig

8 m-ig

Korlátlan*

DICTAMAT 650

x(beépített)

x

DICTAMAT 560

x (külön)

x

DICTAMAT 570

x

x


A félautomata DICTATOR ajtóhajtásokat olyan ajtókon használják, amelyeket ritkán nyitnak ki, és akkor normálisan nyitva maradnak. Az ajtót minden nyitott pozícióban megtartják. Vészhelyzet esetén vagy záró parancs után az ellensúly vagy a rugós kötéldob bezárja az ajtót. A záródási sebességet a meghajtó egység állítható mágneses fékező rendszere irányítja.

Minden DICTAMAT félautomata meghajtó egység tűzvédelmi tolóajtókon való használatát Németországban engedélyezték.

*Minden kötéllel működő meghajtó egységet egy 25 m-es acél kötéllel szolgáltatjuk. Ha ez nem bizonyul elégségesnek, kérjük rendeljen egy hosszabbat.


DICTATOR tűzvédelmi hajtóművek


A DICTATOR nemcsak tűzvédelmi ajtók számára kínál meghajtó egységeket. Zsanérozott ajtók részére is szolgálunk megoldásokkal. Olyan speciális berendezések számára is, mint robbanás biztos szektor tűzvédelmi ajtói vagy hatalmas zsanérozott ajtók esetében.


3. Zsanérozott tűzvédelmi ajtók hajtásai

 

12Következő »

Teleszkópos ellendarab csillapítással

DICTATOR ajtótartó mágnesekhez tartozó, csillapítással ellátott mágnes ellendarabok.

 
Tartómágnes műanyagtokban

A műanyag tokban elhelyezett tartó mágnes falfelületre történő szerelés céljából lett fejlesztve. A tartó mágnes kioldását a műanyag tokon elhelyezett kapcsoló végzi.

 
Robbanásbiztos elektromágnes

A DICTATOR robbanásbiztos elektromágnesei a német VdS által bevizsgált és engedélyezett ajtórögzítő berendezés. A nálunk kapható elektromágnesek megfelelnek mindazon követelményeknek, amely a robbanásbiztos terekben az ajtók rögzítése számára előírt.

 
DICTATOR végálláscsillapító

Toló- és forgómozgások csillapítását végzik. A relatív hosszú lökésszakasz segítségével biztosítják az elegendő biztonsági távolságot. A végállás csillapítók egyoldali (EDH) vagy kétoldali (ZDH) dugattyúrúddal vannak ellátva.

 
DICTAMAT 500

A DICTAMAT 500 tűzvédelmi ajtó hajtására kifejlesztve. Veszélyes területeken is alkalmazható a kapumozgató berendezés, mivel valamennyi minősítéssel rendelkezik, alkotórészeit hatóságok folyamatosan ellenőrzik. A tűzgátló ajtók hajtásában egy zárórugó és egy radiál csillapító is segítséget nyújt.

 
DICTAMAT 50

Tökéletes megoldás, olyan tolóajtók csukásához, visszahúzásához, ahol a zárást mechanikus módon, elektromos áram nélkül kívánjuk megoldani. Kis helyeken, ahol fontos az igényes, minőségi kialakítás a tolóajtók, gardróbok számára. A testreszabhatóság érdekében három féle kivitelben gyártjuk.

 
DICTAMAT 560/570

A DICTATOR DICTAMAT 560 és DICTAMAT 570 ajtóhajtások nyitva tartják és automatikusan zárják a a nagytömegű tűzvédelmi tolóajtókat. A tűzgátló ajtó záródási sebességet a beépített mágneses fékező rendszer irányítja. Az ajtóhajtás alkatrészeit a németországi ellenőrző hatóságok vizsgálták be tűzvédelmi tolóajtókon való használathoz, és folyamatosan minőségellenőrzésnek van kitéve.

 
DICTAMAT 650 tolóajtó hajtó egység

Kétszárnyú tolóajtók mozgatására lett kifejlesztve. A záródási sebességet a beépített mágneses fékező rendszer irányítja. Az ajtóhajtás alkatrészeit a németországi ellenőrző hatóságok vizsgálták be tűzvédelmi tolóajtókon való használathoz, és folyamatosan minőségellenőrzésnek van kitéve.

 
DICTAMAT 700 tűzvédelmiajtók hajtó egysége

A DICTAMAT 700 kétszárnyú nagytömegű (legfeljebb 1800 kg) tűzgátló tolóajtók mozgatására lett kifejlesztve. A robbanásbiztos kivitelben is rendelhető ajtóhajtás 800 N erővel képes mozgatni a nagytömegű ajtókat, egy 4 mm vastag átmérőjű acélsodrony kötél segítségével. A záródási sebességet a beépített mágneses fékező rendszer irányítja. Az ajtóhajtás alkatrészeit a németországi ellenőrző hatóságok vizsgálták be tűzvédelmi tolóajtókon való használathoz, és folyamatosan minőségellenőrzésnek van kitéve.

 
SQUARE vezérlőrendszer

A SQUARE ajtóhajtás vezérlést a DICTAMAT ajtóhajtásokhoz fejlesztették ki. A vezérlőrendszerek az ipari / hideg helységek és tűzvédelmi ajtók hajtásaihoz, illetve egyenáramú (DC) és váltakozó áramú (AC) motorokhoz kapcsolódnak.

 

12Következő »

 

DICTALIFT Kft.  H-1145 Budapest, Columbus utca 41.  Tel/Fax:+36 1 273 05 40, +36 1 223 06 75     email: info@dictalift.hu